2010-11-17 17:03:27• hírek • Szatmar.ro

Önkéntesekkel a biztonságért

Betörések elleni kampányba kezdett a Szatmárnémeti rendőrség, önkénteseket is bevonva a munkába.

A lakásokból való rablások elkerülése végett a rendőrség bűnmegelőzési osztálya felvilágosító kampányt indított annak érdekében, hogy Szatmárnémeti lakosságát tájékoztassák a biztonság fontosságáról.

Sandulescu Simona portálunknak elmondta, a mozgalom országos szintű, és megyénk minden egyes városában hasonló jellegű intézkedéseket hajtanak végre.

Csütörtökön az önkéntes fiatalokkal együtt Szatmárnémeti központját rótták és szórólapokkal hívták fel a járókelők figyelmét arra, hogy ne bízzanak meg az idegenekben, otthonaik ajtaját, ablakait ne hagyják nyitva, illetve felügyelet nélkül. A rendőrség munkáját segítő fiatalok Sandulescu vezetésével plakátokat és öntapadósakat is ragasztottak a tömbházak bejárataihoz, amelyen szintén az elővigyázatosságra hívják fel a figyelmet.


A rendőrség és az önkéntesek felvilágosítják a lakosságot
A rendőrség és az önkéntesek felvilágosítják a lakosságot


A rendőrség munkatársa szerint rengeteg esetről tudnak, amikor a kaputelefonon becsöngető rabló arra hivatkozik, hogy egy ismerőséhez jött és kéri, hogy nyissák ki az ajtót. A gyanútlan lakó beengedi az idegent, majd ez végrehajtja célját, végigjárván a lépcsőházat megkeresi azt a lakást, ahova könnyedén betörhet és rabolhat.

Sandulescu arra figyelmezteti a szatmáriakat, hogy idegeneknek, ha tehetik ne nyissanak ajtót, illetve a tömbházba se engedjék be őket, válaszolják azt, hogy kérjék azoktól, hogy engedjék be, akihez látogatóba jöttek.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: